In Januari is het wintersportseizoen alweer in volle gang. Ook zijn er veel mensen die kiezen voor een zonvakantie in deze periode. Ik vond een interessant artikel over zonnebrandcrème, ook in de winter. In de winter denken de meeste mensen dat een zonnebrandcrème gebruiken niet nodig is. Dat is niet helemaal waar. Op een zonnige winterdag zou je dat nog voor kunnen stellen, maar niet op een bewolkte dag. Toch is het zinvol om ook in de winter en op bewolkte dagen een beschermingsfactor te gebruiken. Immers zonnestralen zijn er altijd. Maar hoe hoog moet die factor dan zijn en hoe vaak of ik heb al een beschermingsfactor in mijn dagcrème is dat niet voldoende?

SPF50+ bv. wordt ten onrechte als Sun block beschouwd. Een SPF50+ biedt ‘slechts 98% bescherming. Dit terwijl bijvoorbeeld SPF 20 ook al ruim 90% bescherming biedt. Beter is het dus om herhaaldelijk bv een factor 20 of 30 te gebruiken i.p.v. 1x per dag een factor 50.
In de winter op een standaard dag die factor 20 aanbrengen is geen overbodige luxe. Op zonnige dagen en zeker op wintersport is mijn advies ga voor een factor 30 en smeer om de paar uur. Is je huid licht en verbrand je snel kies dan voor de factor 50, maar ook dan moet je regelmatig bijsmeren.
Op de beschermingsfactor in de dagcrème zou ik niet vertrouwen, deze is vaak een factor 10 of 15 en dus na een uur of 2 uitgewerkt en aangezien je een dagcrème vaak opdoet in de ochtend is om 11 uur bij een heerlijk kopje koffie je beschermingsfactor uitgewerkt. En wie gaat er nu om 11 uur nog opnieuw een dagcrème bijsmeren.

Over dit onderwerp is veel te vertellen en schrijven. Steeds vaker zie en hoor ik in mijn salon cliënten met huidklachten en zonneschade aan de huid. Daarom komt er op mijn website een uitgebreid artikel gewijd aan dit onderwerp. www.pureinbeauty&style.nl

 KORAAL

Verder in deze nieuwsbrief de nieuwe kleur 2019, kleding- en kleurtips en een aanbieding.
Een nieuw jaar betekent ook een nieuw Color of the Year. Dit jaar uitgeroepen tot Pantone’s kleur van het jaar. Living Coral. Dat geeft opluchting, zo’n mooie Koraal kleur. Waarschijnlijk had je een rioolwatergrijs of een vrolijk groen verwacht, maar nee, het is Living Coral. “Deze kleur vertegenwoordigt een gevoel dat er is in de tijdgeest” zegt Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantome Color Institute. Als dat zo is, is de wereld misschien rustiger en gelukkiger dan we dachten of willen we graag in moeilijke tijden de geruststelling van een kleur die warm, natuurlijk en degelijk is. Mooi is het om Koraal te combineren met je neutralen, zoals olijfgroen, taupe, lichtgrijs, camel, en petrol. Maar ook met andere kleuren laat Koraal zich goed combineren. Als kleur zal je hem verder tegenkomen van helder tot meer gedempt en van heel licht, tot medium en kan neigen van roze naar oranje.

SALE!

In januari gaan we graag kleding kopen in de Sale. Veel, voordelig zijn veel gehoorde uitspraken. En hoe vaak kom je niet thuis met veel te veel, soms te voordelig (het past eigenlijk nergens bij) of zelfs een miskoop. Graag geef ik je als tip mee: Pas de 75-25 regel toe. Hoe werkt deze regel? 75% van je kleding kies je in je neutrale kleuren zoals zwart, wit, blauw, beige en slechts 25% in dessins en trendkleuren. Dit geldt ook voor de stijl, kies wat vaker voor de tijdloze klassiekers (75%) en minder voor de trends en modehits (25%). Als je dit mee neemt tijdens het winkelen, neem je betere beslissingen en voorkom je miskopen en nog een voordeel als je deze regel toepast kun je je nieuwe aankopen beter combineren met je huidige items.
Vooral blijf trouw aan je stijl, ook heb je al iets hangen wat erop lijkt, als het je stijl is zal je het zeker dragen. Dit in tegenstelling voor iets wat helemaal niet past bij je persoonlijkheid of stijl. Belangrijk is het ook dat je je kleedt voordat je gaat winkelen. Bv een zwarte beha dragen als je op zoek gaat naar een witte blouse, helpt niet bij het beslissen of je deze wel of niet moet kopen. En sokken onder een mooie jurk gaan je ook niet helpen dus neem je pumps mee in je tas. En omdat winkelen altijd een sport blijft kies je beter voor gemakkelijke schoenen, zodat je uren vooruit kunt. Schoenen moet overigens gelijk goed zitten, zodat je er gelijk mee weg wilt lopen. Als een verkoopster zegt dat ze ingelopen moeten worden geloof haar dan niet, vaak is het zo dat de schoenen toch blijven knellen of niet lekker zitten en dat is toch zonde.

Dat je huid in de winter extra zorg nodig heeft spreekt voor zich. Een extra masker, een goed
serum onder je dagcrème of een vollere nachtcrème, ik adviseer je graag in de salon wat het beste bij jouw huidtype past. Of boek gewoon een verwen gezichtsbehandeling. De actie van vorige maand is zo goed ontvangen je gebruik van deze actie kunt maken tot eind maart.

ACTIE: Reserveer 3x een luxe Wellness-behandeling van € 58,- nu voor € 50,- binnen een tijdsbestek van 6 weken.

En wil je graag een nieuwe look en je mooi laten opmaken, dan kan je dit doen bij onze Visagiste, zij is op dinsdag en woensdag bij Touch Fit aanwezig. Zij brengt een perfecte look bij u aan voor € 19,50. Ook kunt u voor een manicure kiezen, mooi gelakte en verzorgde nagels voor € 19,50.

Graag tot ziens in de salon!